mardi 15 février 2011

la "Festa de la Mimòsa"


Aqueste dimenge caliá anar se passejar a Rocabrun dins Erau per mai d'una rason.
De'n primièr, aquel vilatge es un dels mai polits del departament d'Erau. Los ostals son superpausats al dessús d'Òrb, aquel flume que davala de l'Espinosa fins a Valras. Una tòrre de l'Atge-Mejan, qu'a pas res a veire amb la Crosada dels Albigeses, domina la valada. Abrigat del vent Terral, Rocabrun beneficia d'un ambient excepcional que permet la cultura dels irangièrs, dels limonièrs e de las mimòsas. De mai aquela exposicion al solelh favorisa la cultura de la vinha en laissas, çò que dona un bon vin jos l'apellacion d'origina contraròtlada « Sant Chinhan ».

En segond, cada annada, al mes de febrièr se debana la « Festa de la Mimòsa ». I a pas de rason d'anar sus la Còsta d'Azur per cercar de mimòsa, Rocabrun es a una ora de Montpelhièr. La festa se debana dins la carrièra principala que travèrsa lo vilatge, per un desfilat de carris seguits per de còlas de musica.


Cada annada lo tèma càmbia. Ongan èra l'annada de las sasons. Vos disi pas lo fum de monde que se retroba a Rocabrun per aquela festa qu'es subretot de familha.



En tresen, e aqui vau lecar un pauc, i avia la còla de la professora de practica de la lenga que desfilava en tèsta amb sos jogaires de crabas e d'autbòis. Doncas, avètz plan comprés qu'èra la rason magèr d'anar a la fèsta de la Mimòsa a Rocabrun (i a pas de pichons beneficis). Doncas l'an que ven per arrengar un pauc las notas del segond semestre vos caldrà anar a Rocabrun...


Enfin, espèri, perque l'autre dimenge i aviá un Gregau que bufava que me'n tornèri de Rocabrun amb un raumàs que vos disi pas...

Adieu e al còp que ven brave monde!!!

1 commentaire:

  1. mercé plan per la passejada virtuala e la fotò de nòstra profesora bufant dins son"caramel"!!! espèri que dempuèi te siás sonhat!!!per pas no donar la petèga a la facultat qu'anam pas a la de medecina mas a la de letras e lengas....Felicitation per ton abiletat informaticiana: ne soi encara a "l'informatica de pèira"!!!

    RépondreSupprimer